PONOVO

Harjoituspelit – PoNoVo D2

Kauden 2019-2020 harjoituspelit.


harjoituspeli Taipalsaari ke 6.11.2019

PoNoVo kilpa 2 – TaiKi punainen

”Pienen syystauon jälkeen tarkoitus oli päästä taas pelirytmiin ennen sarjanjatkumista tulevana viikonloppuna. Ensimmäinen erä meni totutellessa eikä mitään hienouksia nähty kummankaan joukkueen toimesta. TaiKi sai muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta pitkät hyökkäykset puuttuivat molempien joukkueiden osalta ja peli oli suoraviivaista nopeisiin ratkaisuihin pyrkivää. PoNoVon peli parani hieman toisessa ja kolmannessa erässä, mutta pelin painopiste säilyi kuitenkin hiukan enemmän meidän päädyssä. Koko pelin ajan PoNoVolta puuttui pitkät hyökkäykset vastustajan päädyssä ja pallon kanssa oli hätäilyä. Myös miesten merkkaamisessa oli vaikeuksia minkä takia TaiKi teki muutamia hienoja sommitelmia, joista osa päättyi maaliin ja osa ei. Vaikka peli itsessään ei hienouksia tarjonnut niin se palveli kuitenkin hyvin tulevaa viikonloppua. ”

harjoituspeli Lappeenranta ke 30.10.2019

PoNoVo kilpa – PoNoVo naiset

”Poikien ensimmäinen peli aikuisia vastaan ja alku hyvin sen mukainen. Peli lähti liikkeelle arastellen ja uskallus pelata ”normaalisti” puuttui. Kaiken lisäksi naiset karkasivat varsin nopeasti 2-0 johtoon mikä lisäsi arkuutta. Pikkuhiljaa peliin alettiin päästä sisään ja painopiste siirtyi ensimmäisen erän jälkeen naisten päätyyn. Paikkoja saatiin luotua melkeinpä liukuhihnalta ja vetoja alkoi mennä myös maaliin. Peli tarjosi pojille hyvää oppia mitä tulevat vuodet pitävät sisällään. Maalieneteen pitää tehdä enemmän töitä sillä maalissa on vähemmän tilaa, fyysisyys kylkitilanteissa sekä kärsivällisyys. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvää oppia pojille.”

harjoituspeli Joutsenohalli ti 1.10.2019

PoNoVo 07 vs Voima 06 kilpa

”Viimeisessä harjoituspelissä ennen sarjanalkua kohdattiin Imatran Voiman -06. Tarkoitus oli saada selkeästi kovempi peli ennen sarjanalkua ja sellainen saatiin. Voima tuli koko pelin kovalla kahden pelaajan paineella pakkeihin kiinni ja tämä paine oli yllättävän vaikea purkaa. Ensimmäisen erän alkupuoliskolla ei palloa taidettu nähdä vastustajan alueella kun hävityn aloituksen jälkeen ja Voima karkasi nopeasti 0-4 johtoon.

Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen aloimme päästä ensimmäisiin vastahyökkäyksiin ja niistä tuli pari onnistumista. Pelin edetessä pääsimme palloonkin hiukan enemmän käsiksi, mutta pitkät hyökkäykset vastustajan päädyssä puuttuivat koko pelin ajan ja pelimme oli enemmän vastahyökkäyksiä. Positiivista meidän kannalta oli hyvä viimeistelyprosentti niistä tilanteista mitkä tehtiin. Toki hukattuja paikkojakin oli runsaasti. Kaikkinensa peli antoi hyvän kuvan siitä mitä on odotettavissa -06 sarjassa. Lähtökohtaisesti olemme edelleen fyysisesti heikompia ja hitaampia kuin vastustajat joten mikäli pelaamme 90 % taistelulla, kamppailulla, yrityksellä niin emme tule näissä peleissä pärjäämään. Tämä 90 % yritys näkyi hyvin myös tämän pelin aikana. pelissä. Kaikesta huolimatta meille 9-8 voitto.”

harjoituspeli Kourula pe 27.9.2019

PoNoVo keltainen vs PoNoVo musta

”Kourulan pienessä askissa pelattu keskinäinen harjoituspeli tarjosi juuri niitä elementtejä joita pelistä haettiinkin: pojille paljon peliminuutteja, nopeaa reagointia, kaksinkamppailuja ja onnistumisia laajalle rintamalle. Valmennuksen laskuopin, ja poikien mukaan, lähes neljäeräinen ottelu päättyi mustien 9-8 (tai 9-7) voittoon. Poikien sanoihin ”alkais jo sarja” on helppo yhtyä :)”

harjoituspeli Joutsenohalli ti 24.9.2019

PoNoVo kilpa2 vs NST D-tytöt

”Ensimmäinen peli tyttöjä vastaan ja palveli varmasti molempia joukkueita. Pojille äärimmäisen hyvä oppitunti mikä merkitys on omien pelaajien merkkaamisella. Tytöt pelasivat todella hyvin pakkien selustaan ja mikäli pakki ei ollut hereillä niin seurauksena ylivoimahyökkäys. Myös vastustajan vapaalyöntien osalta selkeä oppitunti ja yhdellä säikähdyksellä selvittiin. Tytöt laittoivat pallon liikkeelle kun meidän viisikko vielä katseli toisiaan ja paikkoja. Vastaavasti hyvää oli pelin painaminen vastustajan päätyyn, mutta hiukan huolellisemmalla pelillä (syötöt, ensimmäiset kosketukset, vedot) olisimme saaneet enemmän maalia kohti johtaneita tilanteita. Mutta kaikkinensa erittäin hyvä peli molemmille joukkueille ja toivottavasti otimme opiksi selustojen seuraamisen. Sen verran hienosti tytöt tuonne taustoille pelasivat.”

harjoituspeli Kourula pe 20.9.2019

PoNoVo kilpa2 vs PoNoVo 08 kilpa

”Alkuun 08 joukkue tuli hyvin peliin ja pelinpainopiste oli enemmän 07 joukkueen päädyssä. Pikkuhiljaa myös 07 joukkue alkoi päästä peliin mukaan ja hyökkäykset vastustajan päädyssä pitenivät. Pelissä oli paljon hyviä asioita ja varsinkin paikkapaikoin oman pään puolustuspelaaminen ja miesten merkkaaminen oli hienoa. Pelissä oli paljon tilanteita ja nopeaa reagointia. Tämä vaatii tarvittaessa myös jokaisen pelaajan ymmärtämään nopeamman pelin ajatuksen. Kaikkinensa hyvä peli molemmille joukkueille.”

harjoituspeli huhtari to 12.9.2019

PoNoVo kilpa2 vs LuFT

”Peli pelattiin poikkeuksellisesti kolmen kentän rotaatiolla ja kuten odottaa saattoi pelin rytmistä ei oikein missään kohtaa saatu kunnolla kiinni. Puolustuspäässä pallo kiinnosti kovasti koko viisikkoa, oman miehen/alueen puolustaminen unehtui ja taustalta LuFT-pelurit hiipivät sen verran tehokkaasti maalipaikoille että vieraat raapivat ottelusta ansaitun 5-6 voiton.”

harjoituspeli Kourula pe 6.9.2019

PoNoVo vs PoNoVo 08 haastaja

”Kourula on pienehkö tila peleille, mutta äärimmäisen hyvä siinä mielessä ettei kukaan pääse piiloon peliä. Jokaisen on pakko osallistua. Oli hienoa nähdä positiivinen ilme ja taistelutahto koko joukkueella. 08 joukkue antoi hyvän vastuksen ja tilanteita oli molemmissa päädyissä varmasti riittämiin tehdä enemmän maaleja.”

harjoituspeli HUhtari to 5.9.2019

Ponovo vs Taiki Sininen

”Tasainen harkkapeli Taiki sinistä vastaan. Vauhtia riitti molemmilla joukkueilla. Kotijoukkue pääsi kokeilemaan alivoimaa oman huolimattomuuden vuoksi, koska kentällä oli 6 innokasta pelaajaa samanaikaisesti. Alivoimalla päästiin vastahyökkäykseen, josta saatiin av maali.
Molemmilla joukkueilla maalivahdit saivat paljon vetoja ja hienoja onnistumisia. Hyvä startti tulevaan kauteen.”

Harjoituspeli Taipalsaari to 5.9.2019

ponovo kilpa2 vs TaiKi punainen

”Peliin oli hankala päästä sisään heti alusta lähtien ja tähän suurin syy oli hyvä vastustaja. Vastustaja liikutti sekä jalkaa että palloa (syötellen) hyvin ja tätä kautta sai rakenneltua tasaiseen tahtiin maalipaikkoja. Miesten merkkaaminen taustalta unohtui ja katseen ollessa pallossa vastustajan hyökkääjät pääsivät hiipimään maalipaikoille. Kahdessa viimeisessä erässä saimme jo luotua painetta vastustajankin päätyyn jolloin pitkien hyökkäysten lisäksi myös hyviä maalipaikkoja.Kuitenkin maalipaikat kuten maalitkin selkeästi vastustajalle. Kaikesta huolimatta pelistä mukaan paljon hyviä suorituksia kuin myös oppia ja kehityskohteita tuleviin peleihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti harjoituksia sekä seuraavia pelejä.”

Harjoitusturnaus kouvola la 31.8.2019

Ponovo KIlpa vs SC Hyvinkää

”Alku taisi mennä jännityksen piikkiin kun tiedettiin vastassa olevan tosi laadukas joukkue. Pelin edetessä saatiin pelistä kiinni ja otettiin pallon hallinta PoNoVolle. Pelin jälkeen poikien kanssa todettiin yhteen ääneen että maalinteon tehokkuudessa olisi ollut parantamisen varaa, sen verran hukkailtiin laadukkaita maalintekopaikkoja. Kovaa harkkapeliä haettiin ja sellainen saatiin, kiitos urheilullisen ja taitavan vihulaisen.”

Ponovo KIlpa vs Light Iron

”Vastustajan valmentajan sanoin ”Aiheutitte meille eksoottisen kokemuksen, tappion.” Toinen laadukas vastustaja vain tunnin huililla, siihen nähden pitää ihmetellä poikien jaksamista pelata aktiivisesti ja hyvällä energialla molempiin suuntiin. Helmitaulumme mukaan vastustaja pääsi ensimmäistä peliä useammin maalipaikoille joten keskisektorin puolustaminen oli vähän vaillinaista. Äärettömän tyytyväinen pitää joka tapauksessa olla poikien esitykseen ja voittoon, olihan vastassa MAAJOUKKUTIE FBA yhteistyöseuran joukkue.”

Ponovo KIlpa vs Sudet

”Läpikotaisin tuttujen joukkueiden päivän kolmas koitos jossa numerot lopulta repsahti turhankin rumiksi. Onnistumisia saatiin tällä kertaa laajalla rintamalla. Kiitos Susille ottelusta ja huippujärjestelyistä turnauksen osalta!

Saatiin turnauksessa tosi paljon toteutettua treeneissä sovittuja ja harjoiteltuja juttuja ja pojat ostivat hienosti ajatuksen tämän kauden PoNoVo-pelaamisesta.”


Harjoituspeli Imatra ma 26.8.2019

Ponovo KIlpa2 vs Voima 07

”Kentän päästä päähän aaltoillut tosi tasainen ottelu jossa molempien kenttäpäätyjen veskareilla oli työntäyteinen iltapuhde. Ottelu palveli varmasti molempia joukkueita kauteen valmistautumisessa.”


Harjoituspelit Lappeenranta la 24.8.2019

Ponovo kilpa vs PoNoVo -06

Ponovo kilpa vs Voima -06

”Hyvät fyysiset matsit vuotta vanhempia ja (keskimäärin) kolme päätä pidempiä poikia vastaan. Tällä kertaa nuoruus ja vastustajia vahvempi liike ja nopeammat jalat oli valttia ja otteluista täysin ansaitut voitot.”

elokuu

12-3 PoNoVo kilpa - PoNoVo 06

24.08.2019 10:00 | Lappeenranta, Sammonlahden palloiluhalli

12-7 PoNoVo kilpa - Voima 06

24.08.2019 11:30 | Lappeenranta, Sammonlahden palloiluhalli

3-9 Voima 07 - PoNoVo kilpa2

26.08.2019 17:00 | Imatra, Urheilutalo

3-5 SC Hyvinkää - PoNoVo kilpa

31.08.2019 11:00 | Kouvola, Jatke Areena

5-8 Light Iron - PoNoVo kilpa

31.08.2019 13:00 | Kouvola, Jatke Areena

2-11 Sudet SB - PoNoVo kilpa

31.08.2019 17:00 | Kouvola, Jatke Areena

syyskuu

6 - 6 PoNoVo - TaiKi sininen

05.09.2019 17:00 | Lappeenranta, Huhtari

9 - 3 TaiKi punainen - PoNoVo kilpa2

05.09.2019 19:15 | Taipalsaari, Liikuntahalli

10 - 5 PoNoVo - PoNoVo 08

06.09.2019 17:00 | Lappeenranta, Kourulan palloiluhalli

5 - 6 PoNoVo kilpa2 - LuFT

12.09.2019 17:00 | Lappeenranta, Huhtari

x - x TaiKi - PoNoVo kilpa2

19.09.2019 19:15 | Taipalsaari, Liikuntahalli

x - x PoNoVo - PoNoVo 08 haastajat

20.09.2019 17:00 | Lappeenranta, Lappeen koulu

11 - 6 PoNoVo kilpa2 - PoNoVo 08 kilpa

20.09.2019 17:00 | Lappeenranta, Kourulan palloiluhalli

9 - 7 PoNoVo kilpa2 - NST D-tytöt

24.09.2019 18:30 | Lappeenranta, Joutsenohalli

8 - 9 PoNoVo kelta vs PoNoVo musta

27.09.2019 16:00 | Lappeenranta, Kourula

9 - 6 PoNoVo kilpa2 - Voima

29.09.2019 10:45 | Luumäki, Taavettihalli

5 - 3 PoNoVo kilpa2 - TaiKi

29.09.2019 12:15 | Luumäki, Taavettihalli

2 - 12 PoNoVo kilpa2 -LuFT

29.09.2019 13:00 | Luumäki, Taavettihalli

1 - 2 LuFT - PoNoVo kilpa2

29.09.2019 16:00 | Luumäki, Taavettihalli

lokakuu

9 - 8 PoNoVo 07 - Voima 06 kilpa

01.10.2019 16:00 | Lappeenranta, Joutsenohalli

4 - 3 PoNoVo kilpa - PoNoVo naiset

30.10.2019 18:30 | Lappeenranta, Joutsenohalli

marraskuu

5 - 9 PoNoVo kilpa 2 - TaiKi punainen

06.11.2019 17:45 | Taipalsaari, Liikuntahalli

17 - 7 Taiki sininen - PoNoVo

07.11.2019 18:15 | Taipalsaari, Liikuntahalli

8 - 6 PoNoVo - PoNoVo 08

19.11.2019 17:00 | Lappeenranta, Kourula