PONOVO

Hatsina - PoNoVo

- Yleisömäärä 80
5-9
Liiton raportti

Hatsina-PoNoVo-24-11-18

Ampparisukat tekivät onnistuneen ryöstöretken päämajakaupunkiin ja kaatoivat isäntänä toimineen Hatsinan lukemin 5-9 (1-2, 1-3, 3-4).

Valmentaja Otto Moilanen: ”Ehjä 60 minuuttinen. Kaikki ketjut pysty luomaan todella laadukkaita maalipaikkoja. Pystyttiin rytmittämään peliä haluamallamme tavalla. Hieno oli nähdä Juho Tolonen ensimmäistä kertaa puolustajan paikalla suorittamassa lähes virheettömästi ja energisesti.”

Ottelujen alut ovat olleet pontuslaisille poikkeuksetta harmillisen hankalia, minkä vuoksi asiaan oli pyritty paneutumaan jo aikaisemmin viikolla. Ottelun ensimmäisessä erässä pallollinen hallinta olikin korostetusti vierailla, mutta kun paikoista ei palloa pussin perälle hyvästä yrityksestä huolimatta saatu, kuittasi Hatsina ottelun avausmaalin omiin nimiinsä erän puolivälissä. Painostus palkittiin kuitenkin erän lopulla kun vierasjoukkue käytti kahteen otteeseen alkukauden tavaramerkkiänsä, tehokasta ylivoimaa. Ensimmäistä jäähyä ehti mikkeliläinen istua 11 sekuntia ennen Kankaan kauden avausosumaa ja toinen mokoma viihtyi pytyssä vaivaisen sekunnin, kun Töllikkö pisti pallon pönttöön.

Toinen erä alkoi ikävästi, kun kuljetusliike Kopon edustaja joutui kuluttamaan jäähypenkkiä ja Hatsinankin yv näytti toimivan. Kuskin paikalle pontuslaiset pääsivät taas erän puolivälissä Ikosen hienolla rannelaukauksella, minkä jälkeen vuorossa oli illan kohokohta. Puolustajan paikalla operoinut ”viivapelote” Tolonen lähetti puolesta kentästä jykevän lyöntilaukauksen jonka Koppo vippasi Ihalan rintaan, minkä jälkeen ”liivimietz” pyörähti kuin kärppä ja painoi pallon etukulmasta sisään. PoNoVo painui kolmen maalin karkumatkalle vielä ennen erätaukoa taas ylivoimalla Sollon löytäessä ylänurkasta pallon mentävän aukon.

Kolmannen erän ensimmäisen iski vajaan puolen minuutin pelin jälkeen isännät, mutta jo seuraavassa vaihdossa ykkösvitja pisti poikkarit viuhuen pallon päästä päähän ja maalin eteen Turuselle, joka kohotti pallon tyhjään rysään. Hatsina kiipesi uudestaan kahden maalin päähän, mutta kun Vulli polkaisi oman maalin takaa yli puolen kentän ja päätti kanttinsa etukulmaan, oli ero taas kolmessa osumassa. Viisi minuuttia ennen loppua mikkeliläiset nousivat vielä kerran kirille kaventamalla, mutta viimeiset naulat arkkuun iski ensin PoNoVo-ylivoima Kankaan ohjatessa Sollon maukkaan lätyn vapaalyönnistä sisään ja Forsmanin kirjautettua tyhjään maaliin loppulukemat 9-5.

Ottelu oli valmennusjohdon puheiden mukaan kenties kauden parasta PoNoVoa. Seuraavaksi vuorossa on pari viikkoa ahkeraa harjoittelua, ennen kuin joukkue matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

Otteluennakko

PoNoVo matkaa lauantaina Hatsinan vieraaksi Mikkeliin ja ottelu starttaa klo15.00.

PoNoVo ja Hatsina kohtasivat aikaisemmin tänä syksynä Suomen Cup ottelussa, jossa PoNoVo otti luomeen 9-4. Ottelussa oltiin ajoittain hieman nemoa etsimässä, eikä kyseisestä ottelusta jäänyt oikein mitään (positiivista) kerrottavaa jälkipolville.
PoNoVo lähtee tulevaan kamppailuun hyvin valmistautuneena ja revanssin nälkäisenä, joka varmasti näkyy ottelussa haluna voittaa jokainen tilanne. Siltä myös tämän viikon treenit ovat näyttäneet. Odotettavissa on varmasti tiukka ja tasainen ottelu, jossa molemmat joukkueet taistelevat joka pallosta. Tämän ottelun voittaa joukkue kumpi haluaa sitä enemmän, eikä kumpikaan joukkue tule luovuttamaan pisteitä kovin helpolla. Varmaa on että PoNoVo haluaa voittaa tämän ottelun ja jatkaa oman pelitapansa kehittämistä kohti kevättä.

Runkosarjan 10 viimeistä keskinäistä kohtaamista vedonlyöjiä jeesaamaan:
PoNoVo-Hatsina 8-3
Hatsina-PoNoVo 10-6
PoNoVo-Hatsina 5-8
Hatsina-PoNoVo 8-3
PoNoVo-Hatsina 9-5
Hatsina-PoNoVo 8-10
PoNoVo-Hatsina 4-7
Hatsina-PoNoVo 6-7
PoNoVo-Hatsina 8-9
Hatsina-PoNoVo 3-4