PONOVO

Pelicans SB - PoNoVo

- Yleisömäärä 75
7-11
Liiton raportti

Pelicans SB-PoNoVo-09-12-18

Kailan hirmuvire syöksi pelikaanit turbiiniin

 Pontuksen pojat hakivat sunnuntaina autiolta Pelicans areenalta sarjapisteet Vennon kyydissä Lappeenrantaan.

Ottelu alkoi hyvissä merkeissä, sillä digitaalien pyörähtäessä 1.33 Kaila (5+1) purjehti raikkaalla jalalla laidasta sisään. Pelicans puolustuksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa tilanteessa. Kaila lähti itseoikeutetusti suorittamaan rangaistuslaukausta, josta mies ei erehtynyt ja laittoi vierailijat heti alkumetreille johtoon. Tästä Pelicaani ei vielä läsähtänyt turbiiniin vaan esittivät ottelun parastaan loppuerän ja kampesivat itsensä 2-1 johtoon erän lopulla. Pontuksen poikien toisen polven Markkanen (1+2) oli kuitenkin hereillä lopussa ja laittoi digitaalit erän loppuun 2-2 tilanteeksi.

Erätauolla ilmeisesti oli kuuluisa fraasi ”tää ei vaa jätkät riitä” raikunut vierailijoiden pukusuojissa, sillä erään tuli ”hieman” pirteämpi Pontus. Toimituksen arvion mukaan erälukemat olisi voinut kirjata 100-0, mutta erässä nähtiin lopulta ”vain” 9 osumaa. Pelicaani rupesi lentämään ajassa 25.31 kunnolla turbiiniin sillä Lahden linnut joutuivat ottamaan aikalisän. PoNoVo oli takonut taululle erän alkuun näppärät 3 maalia ja Lahtelaisilla oli ”pieniä” haasteita päästä omalta alueelta edes pois. Tästä ei kotijoukkue saanut uutta ilmettä vaan sama ralli jatkui kotipäädyssä. ”Tehtaan takuu” Vulli (1+0) ja ”tarra” Turunen (2+0) laittoivat taululle mukavan oloiset 2-7 lukemat. Kotijoukkue sai pientä lohtua Pelikaanien parhaana pelanneen Reinikaisen kaventaessa ottelun puolimatkan krouvissa. Seuraavaksi vierasjoukkue esitti miksi he ovat sarjan yksi kovimmista porukoista. Pelikaanit kyykkäsivät omalla alueella reilu kahden minuutin vaihdon ja PoNoVo liikkui ja liikutti palloa aika maailman luokan tasolla. Samalla pontuslaiset vaihtoivat tuorempaa ukkoa laatikkoon ja Hetemaalla oli lopulta helppo työ putata maali näppärän myllyn päätteeksi. Vierailijoilla rupesi ilmeisesti massut täyttymään, koska paletti rupesi hieman sekoamaan. Seuraavana vuorossa oli tuomarien läpi ottelun kestäneen sekoilun jäävuoren huippu ja Tervonen melko kyseenalaisesti viiden minuutin istunnolle miettimään syntejä. Pelikaanit tekivät tässä kohtaa kovan, mutta fiksun ratkaisun ottaessa vaisusti esiintyneen Vilenin pois luukulta ja yrittäen tosissaan kavennuksia vitosen ylivoiman aikana. Tämä tuotti tulosta ja kavennusosuma oli totta, lukemat 4-8. Kailan napautti alivoimalla erätaukolukemat 4-9 tyhjiin, kun lahtelaiset hakivat jälleen kavennusta ilman maalivahtia.

Kolmas erä olikin aikamoista pelailua ja korttipelien odottelua bussissa. Pallo liikkui järkevästi vierailla, mutta suurempiin urotekoihin ei enää ollut poltetta. Erän tyylikkäin suoritus nähtiin kotijoukkueen vaparikuviosta, joka oli varmasti yksi kauden tyylikkäimmistä osumista koko sarjassa. Vierailijat veivät erän lukemiin 3-2 ja ottelun loppulukemat lopulta PoNoVolle 7-11 (2-2 2-7 3-2).

Summasummarum, kelpo pallon liikuttelua läpi ottelun ja toisen erän loistava ryhdistäytyminen toivat kolmo bongoa Pontuslaisten sarjataulukkoon. Isona miinuksena mustaan kirjaan voidaan laittaa seitsemän maalia omiin, joka tällaisissa peleissä on aivan liikaa.

Tulevana lauantaina 15.12. sarjan suurin yllättäjä Troopers (Imatra) tulee vieraaksi kotikaukaloon ja monella Pontuksen pojalla on varmasti haluja lähteä pikkujoulun viettoon kolme pistettä rikkaampana.

Otteluennakko

Sunnuntaina pelit jatkuvat Lahdessa!

”Arkistokuva kaudelta 2017-2018”

Tammikuulle siirtynyt ottelu Klubia vastaan toi Pontuksen pojille parin viikon tauon peleistä. Tämä sopi päävalmentaja Moilaselle, joka pakkasi pelikirjat mukaan ja lähti adjutantteineen Prahaan valmentamaan Kanadaa MM-areenalla. Pari viikkoa onkin treenattu Aki ”Pelaisin jos polvi kestäis” Seppälän kovassa komennossa.

Menneillä kausilla PoNoVon ja Pelicansin väliset ottelut ovat tarjonneet yleisölle laadukasta ja vauhdikasta salibandya. Molemmat joukkueet ovat sarjan kestomenestyjiä ja mittaa on otettu playoffseissakin. Tänä vuonnakaan kohtaamisista tuskin vauhtia tai tunnetta puuttuu, vaikka Pelicans kokikin kauden alla kolauksen rosterissa kun muutama runkopelaaja päätti vaihtaa seuraa.
Pelicans koki kauden alussa pari jopa hieman yllättävää tappiota Troopersille ja Kosken Dynamolle, mutta viikon takainen vieraspiste Imatran Voiman kotiluolasta kertoo joukkueen iskukyvystä.

Pelicans on tuttuun tapaan tälläkin kaudella hyvin liikkuva ja paljon laukova joukkue, jonka kanssa ei kannata lähteä maalintekokilpailuun. Ottelussa, kuten aiemminkin kaudella, PoNoVon valtteina ovatkin kurinalainen puolustus ja maalivahtipeli. PoNoVo johtaakin sarjan tilastoa vähiten maaleja päästäneenä joukkueena.

Montako maalia ykkönen iskee, löytääkö Vullin ”grogilasi” taas takakulmaan ja tuleeko veskarille kauden eka syöttöpiste? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksen sunnuntaina. Pallo laitetaan peliin Lahdessa klo 18:30.