PONOVO

PoNoVo - SB Heinola

- Yleisömäärä 139
6-5RL RL
Liiton raportti Kuvat ottelusta

PoNoVo-SB Heinola-03-11-18

Helppo Peli

Ottelun alkuun lähdettiin molemmin puolin hieman tunnustellen. Molempien joukkueiden karvaus pysyi aika maltillisena, muutamaa kotijoukkueen työntöä lukuunottamatta. Vierailijat pääsivät kuitenkin iskemään 1-0 johtomaalin ajassa 5:18 keskialueen huolimattoman pelaamisen seurauksena. Kimi Paasosen salamamaaleilla vierailijat siirtyivät erän puolivälin jälkeen jo 0-3 johtoasemaan. Ajassa 17:37 Sysmäläistenkin (BB-88) riveistä tuttu Mikko Salonen oli lisännyt Heinolalaisten johdon jo 0-4 tilanteeksi. Samassa ajassa sormihaaverin saanut Ahtiainen vaihdettiin maalilta ja tilalle hyppäsi Jari Karhu. Liian passiiviseksi jäänyt kotijoukkueen peli höystettynä huonoilla peitoilla johti lopulta siihen että erätauolle lähdettäessä ei pelaajien suupielillä hymynkaretta näkynyt.

Kotijoukkue tiivisti peluutusta toiseen erään lähdettäessä ja kirivaihde sattui silmään ajassa 23:39 kun Kaila osui maalipuiden väliin Töllikön oivaltavan esityön päätteeksi. Erän puolivälin jälkeen Töllikkö maalasi vielä itse ylivoimalla ja hieman myöhemmin, kellon näyttäessä 33:16, Kaila maalasi jo toistamiseen Rouhiaisen maukkaan poikkarin päätteeksi. Taululla olikin jo lukemat 3-4 ja kotijoukkue oli pikkuhiljaa hivuttautumassa kuskin pallille. Erän lopussa PoNoVo pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaa, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt. Tärkeä seikka kotijoukkueen kannalta oli myös Karhun vahva maalivahtipeli joka loi kotijoukkueen kirille vankat perusteet.

”Avausmaalin helpotus…”

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli hyvällä jalalla ja jokaisella oli mielessä ”Rinnalle ja ohi”-mentaliteetti. Pallokontrolli siirtyi jo erän alussa selkeästi PoNoVo:lle ja tasoitusmaali roikkui ilmassa. Vieraat tyytyivät enemmänkin kyttäämään vastaiskuja ja vetivät karvauksensa ehkä liiankin tiiviiksi ja passiiviseksi. Pelikello pysähtyi aikaan 48:26 ja yleisön odotus palkittiin kun Pietarin mies Aleksandr Avtushenko napautti pallon takakulmaan nopean kääntöpelin seurauksena. Esityön hoiti tällä kertaa Forsman. Pelimiesten kympille draaman kaari rupesi viimeistään nousemaan. Ajassa 51:52 vieraiden Jonne Jonninen sai 2 minuutin istunnon, jota kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt hyödyntämään. Jäähyn päättyessä kotijoukkue koomaili itselleen 2 minuutin jäähyn väärästä vaihdosta. Siirretyn rangaistuksen aikana vieraat pitivät palloa minuuttitolkulla ja pelasivat aikaa kellosta. Tarvittava katko saatiin kuitenkin ajassa 55:58 ja Forsman siirtyi kärsimään rangaistusta. Vieraiden ylivoima tussahti heti alkuunsa kun Kimi Paasonen lähti istunnolle mailaan lyömiseen johdosta ajassa 56:14. Hieman ennen jäähyjen loppumista vastustaja pääsi syöttämään karvasta kalkkia kotijoukkueelle: Pallon riisto PoNoVo-puolustukselta, poikkari maalin eteen ja pallo reppuun. Aikalisä oli käytetty jo ensimmäisessä erässä ja tasoitusta lähdettiin hakemaan vimmaisesti ilman maalivahtia. Pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle, mutta vaarallisille paikoille ei kotijoukkue meinannut millään päästä. Tiimalasin hiekka oli jo loppumaisillaan kun yleisön lempipoika Niko Sollo rynni väkisin maalinedustalle laittaen pallon maalin kattoon ajassa 59:59. Kun jatkoajalla ei maaleja nähty oli edessä rankkarit. Karhu nappasi kovien fistpump-tuuletusten saattelemana 2 tärkeää koppia ja kun peliveljet Ponkilainen, Kaila, Hetemaa ja Ikonen laittoivat pallon nuottaan, jäivät tärkeät 2 pistettä Lappeenrantaan. ”Helppo peli”-sutkautus kotijoukkueen pelaajan huulilta pelaajien matkatessa takaisin koppiin oli osuva. Siitä kun ottaisi ironian pois niin mitään ei jäisi jäljelle.

”Näin syntyy Avtushenkon tekemä 4-4 tasoitusosuma”
”Tasoitusmaali ajassa 59.59 maistui”

 

Otteluennakko

Sähköisesti jaettava otteluennakko

PoNoVon kotiluolassa pelataan tulevana lauantaina kauden ehkä odotetuin ottelu. Vastaan asettuu PoNoVolle viime kausina hankalaksi vastustajaksi osoittautunut SB Heinola. Viime kauden kohtaamiset menivät molemmat heinolalaisille, eikä nytkään liene helppoja pisteitä tarjolla. Varmasti molemmat joukkueet ovat kalentereihin punakynällä merkanneet tulevan kohtaamisen.

Vedonlyöjiä varten kooste viimeisestä kymmenestä keskinäisestä kohtaamisesta:
SB Heinola-PoNoVo 10-4
PoNoVo-SB Heinola 5-6
SB Heinola-PoNoVo 7-4
PoNoVo-SB Heinola 4-3
SB Heinola-PoNoVo 5-6
PoNoVo-SB Heinola 6-7
SB Heinola-PoNoVo 6-13
PoNoVo-SB Heinola 10-9JA
SB Heinola-PoNoVo 6-4
PoNoVo-SB Heinola 13-7

Onko PoNoVon valmennuskaksikko Moilanen-Seppälä keksinyt avaimet SB Heinolan nujertamiseksi? Jatkaako PoNoVon ykköskenttä viime otteluiden kaltaista lentoaan? Kuka on etevin UK Koskimies-pallokisassa?

”Jatkuuko näiden herrasmiesten lentokeli?”

Entäpäs SB Heinola?
Ennen kauden alkua joukkue solmi farmisopimuksen BB-88 (Sysmä) kanssa. SB Heinolan riveissä on esiintynyt kovia nimiä, muiden muassa Mikko Salonen ja Teemu Vettenranta sekä kirsikkana kakun päälle Pelicans SB:stä Heinolaan kaapatut Jukka-Pekka Utriainen ja Jonni Jonninen.

Siispä luvassa on taatusti erittäin vauhdikas sekä varmasti tapahtumarikas ottelu johon kannattaa paikan päälle tulla pikkaisen kauempaakin.

Otteluisäntänä Putkela.fi-Cornerissa pelistä ja edustusjoukkueen tarjoamista herkuista nautiskelevat PoNoVon E1-pojat.
http://www.ponovo.fi/juniorit/ponovo-e1/info-ponovo-e1/

Toisella erätauolla UK Koskimies-pallokisa jonka kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoin. Pallo maksaa 2€ ja palloja myyvät PoNoVon 06-pojat. Kaikki tuotto menee 06-poikien joukkueen toimintaan. Kisan voittaja pääsee runkosarjan viimeisessä kotiottelussa kilpailtavaan superfinaaliin jossa pääpalkintona on Dust Controlin lahjoittama PoNoVo-JoPo polkupyörä (arvo 379€).

Ekalla erätauolla arvotaan kaikkien lipukkeiden täyttäneiden kesken kuljetus Joni Koppo Oy:n lahjoittama Leirin Kotipizzan lahjakortti.
http://www.kuljetuskoppo.fi/

Maankuulu PoNoVo-kahvio palvelee yleisöä koko ottelun ajan

Liput 5€
Alle 15-vuotiaat ja seuran jäsenet jäsenkorttia näyttämällä ilmaiseksi tapahtumaan.
NST-Lappeenrannan jäsenet jäsenkorttia näyttämällä ilmaiseksi ottelutapahtumaan.

Kannattajajäsenkortti joka toimii kausikorttina (ilmainen sisäänpääsy kaikkiin runkosarjan kotiotteluihin) ja jolla saat maakunnan parhaat rahanarvoiset edut 15€, kortteja myynnissä lipunmyynnissä
http://www.ponovo.fi/edustus/liput-ja-kausikortit-2017-2018/

Tervetuloa!