PONOVO

PoNoVo - Sudet SB

- Yleisömäärä 229
6-3
Liiton raportti

PoNoVo-Sudet SB-14-03-19

PoNoVo ja Sudet SB aloittivat omalta osaltaan 2-divarin pudotuspelit Lappeenrannassa. PoNoVo lähti runkosarjan voittajana otteluun ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta Sudet ei antanut isännille mitään ilmaiseksi.

Heti ottelun alkuhetket kertoivat ottelun kokonaiskuvan. PoNoVo piti palloa, Susien puolustaessa todella tiukasti oman alueensa keskustaa sekä maalinsa edustaa ja iskemällä pallonriistoista vastahyökkäyksiin. PoNoVo onnistui kuitenkin ensimmäisen erän aikana kolme kertaa murtamaan kouvolalaisten puolustusmuurin, kun sekä Leevi Markkanen, Miro Turunen ja Reko Ihala onnistuivat laittamaan pallon vierasjoukkueen maaliin. Erätauolle ampparisukat lähtivät turvallisen tuntuisessa 3-0-johdossa.
Ensimmäisen erätauon aikana kuitenkin tapahtui jotain.
”Toiseen erään Sudet paransi pelaamistaan merkittävästi ja me vähän luulimme, että voitamme vain ilmoittautumalla paikalle”, PoNoVon päävalmentaja Otto Moilanen harmitteli.

Todellakin. Pallonhallinta kääntyi aika lailla Susille ja PoNoVolla oli suuria vaikeuksia pitää ensimmäisen erän rytminsä pelissään. Vierasjoukkue nousikin toisen erän aikana maalin päähän, iskemällä kaksi maalia Juha Ahtiaisen selän taakse. Kotijoukkueen esityksestä kertoo paljon toisessa erässä rakennettujen maalipaikkojen lukumäärä, jonka pystyi laskemaan sahurin, jolla on vain yksi peukalo jäljellä, sormien määrässä.

Kotijoukkue heräsi kuitenkin kolmannessa erässä jälleen pelaamaan omalla tasollaan. Päärooliin nousi Juho Kaila, joka nakutti puhtaan hattutempun vierasjoukkueen maaliin. Kaila myös puolusti ansiokkaasti, mm. blokkaamalla ottelun loppuhetkillä kaksi kovaa laukausta saman vaihdon aikana. Myös Sudet sai kertaalleen kaunisteltua maaliensa määrää, mutta summerin soidessa taululla olivat lukemat 6-3 kotijoukkueen eduksi.
Maalimäärillä ja -suhteilla ei kuitenkaan tässä vaiheessa kautta enää ole merkitystä.
”Sudet oli juuri niin hyvä ja vaarallinen, kuin arvasimme. Voitto. Se on kuitenkin ainoa asia, joka merkitsee tässä vaiheessa”, Moilanen totesi ottelun jälkeen.
Sarja jatkuu lauantaina Kouvolassa ja edessä on varmasti aivan toisenlainen ottelu. Susien on laitettava kaikki peliin kotiyleisönsä edessä, jos kouvolalaiset haluavat vielä jatkaa kauttaan sunnuntaina Lappeenrannassa.
”Lauantaina on varmasti kova peli edessä Kouvolassa”, ennakoi myös kotijoukkueen päävalmentaja Moilanen pelin jälkeen.
Ottelu Kouvolassa alkaa lauantaina kello 12:15. Ilmeisesti kotijoukkue tarjoaa livelähetyksen ottelusta. Jos livelähetys toteutuu, jaamme linkkiä some-kanaviemme kautta pelipäivänä.