PONOVO

PoNoVo - Sudet SB

- Yleisömäärä 127
13-4
Liiton raportti

PoNoVo-Sudet SB-26-01-18

PoNoVo voitti Kouvolan Sudet lauantaina pelatussa kakkosdivarin väännössä maalein 13-4.
Lähtökohdat otteluun olivat selkeät; Sudet SB tarvitsi kipeästi pisteitä, sillä tilanteet play off viivan tuntumassa ovat erittäin tasaisia. Kaikkiaan viisi joukkuetta komeilee sijoilla 3.-7., ainoastaan neljän pisteen sisällä. PoNoVo puolestaan tarvitsi voiton pysyäkseen sarjajohtaja Imatran Voiman kannassa ja taistelussa runkosarjan voitosta.
Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja lappeenrantalaiset pyyhälsivät karkuun Kouvolan salibandy-ylpeydestä jo ottelun ensi minuuteilla, voittaen ensimmäisen erän kaikkiaan 6-1. PoNoVo osoitti laajalla rintamalla tehokkuutensa eikä ottelun voittajasta jäänyt muutoinkaan jo ensimmäisen erän perusteella epäselvyyttä.
Toiseen erään Sudet muuttivat taktiikkaansa aavistuksen puolustusvoittoisemmaksi ja se tepsikin, sillä ottelu oli saada uuden käänteen Susien kaventaessa heti toisen erän alkajaisiksi tilanteeksi 6-2. PoNoVo onnistui kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa siirtämään tilanteen jälleen viiden maalin johtoon ja meni myös loppuerässä menojaan.
Kahden erän jälkeen tilanne taululla komeili PoNoVon eduksi maalein 11-3.
Ottelun viimeinen erä muodostuikin katsojien kannata hieman tylsähköksi, sillä katsomoon näytti siltä kuin molemmat joukkueet olisivat nostaneet jalan kaasulta ja odottaneet lähinnä loppuvihellystä.
PoNoVon päävalmentaja Otto Moilanen oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun lopputulokseen:
– Pääsimme heti ensimmäisestä vaihdosta hyvin kiinni peliin ja niin sanotusti kuskin paikalle. Tehtyjen maalien määrä ilahduttaa ja se että oikeastaan toisen kerran tällä kaudella saimme kaksi kentällistä onnistumaan maalinteossa. Voimme kuitenkin samanaikaisesti todeta että parannettavaa puolustuspeliin jäi ja hienoa että pääsemme vielä ennen maajoukkuetaukoa jo torstaina Heinolaan jossa odottaa erittäin vaarallinen SB Heinola.

Otteluennakko

Lauantai-iltapäivän tansseissa kotisinisellä Huhtarissa PoNoVo kohtaa sarjassa viidentenä majailevan Sudet SB:n Kouvolasta. Luvassa on varmasti jälleen kiihkeä ja tapahtumarikas salibandyottelu arvokkaista sarjapisteistä.

”Jatkaako Sudet menneiden kausien tapaan konttaamista PoNoVon edessä?”

 

Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella ja  ottelu päättyi Kouvolassa 3-9 Pontuksen poikien hyväksi.
Itseasiassa vanhoja salibandytilastoja, jotka ulottuvat kauteen 13-14 asti, ja joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia tarkastellessa toimitus laittoi merkille että PoNoVo ei ole Kouvolan lippulaivalle hävinnyt ainuttakaan kertaa.
Yhteen ollaan kuitenkin noiden vuosien saatossa isketty 11 kertaa.

Otteluennakon kirjoittaja nostaisi esiin muutamia seuraamisen arvoisia pointteja:

Toimiiko ylivoimapeli? Jatkaako PoNoVon ykköskenttä suvereenejä otteita? Kuka voittaa UK Koskimiehen pallokisan?

PoNoVo-Sudet SB Huhtari la 26.1. klo14.00 Otteluisäntävä Putkela.Fi-Cornerissa Kymecon oy