PONOVO

SB Heinola - PoNoVo

- Yleisömäärä 150
6-7 RL
Liiton raportti

SB Heinola-PoNoVo-31-01-19

Pontuksen Nousevan Voiman pojat lähtivät tammikuun viimeisen päivän kunniaksi kohti Vierumäki Areenaa mittelemään voimiaan SB Heinolan kanssa. Lähihistoria ei mairittelevia tuloksia vierasjoukkueen puolesta kerro..

Ensimmäiseen erään pyrittiin lähtemään aktiivisella karvauksella ja vahvasti oman joukkueen tekemisen kautta. Myös kotijoukkue oli hyvinkin samoilla linjoilla ja lopulta erittäin staattisen ja virheitä vältellyn ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli molemmille pyöreä 0-0. Ensimmäisestä erästä ei jäänyt sen suurempia tilastomerkintöjä, kuin muistikuviakaan.

Toiseen erään lähdettiin rohkeammin maalinteko sekä huomattavasti parempi ja aktiivisempi pallollinen peli mielessä. Suorittaminen lähti selkeästi parempaan suuntaan heti erän alkuminuuteista lähtien ja lopulta palkinto syntyi ylivoimalla Risto Töllikön toimesta, komealla lonkkalämärillä. Tähän samaan jatkumoon saatiin Pontuksen poikien erän tehominuutit, kun Teemu Tervonen ohjasi tyylikkäästi tilanteen vierasjoukkueelle 0-2 ja Aleksandr Avtushenko rankkarista 0-3. Kaiken kaikkiaan kolmen maalin syntymiseen meni vajaa neljä minuuttia. Liekö lievä hyvän olon tunne päässyt yllättämään, kun erätauolle marssittiin lopulta tilanteessa 3-3.

Kolmanteen erään lähdettiin edelleen parantamaan omaa peliä ja heti erän alussa Juho Kaila pääsi laittamaan tilanteen 3-4 rangaistuslaukauksesta. Paikoitellen vierasjoukkueen pelaaminen näytti erän aikana hyvältä, mutta läpi koko ottelun nähdyt pienet virheet sävyttivät pallollista tekemistä. Vastustaja tasoitti tilanteen Kailan maalin jälkeen 4-4 ja jälleen oltiin tasatilanteessa. Pari kappaletta jäähyjä selvitettiin hyvällä ja uhrautuvalla alivoimalla, joiden jälkeen Tervonen iski päivän toisen ajassa 55.40 ja kaikki näytti hyvältä, kun tilanne oli 4-5. Siitä hetki eteenpäin ja oli tällä kertaa vastustajan tehominuutin aika, kun tilanne kääntyi päälaelleen 6-5. Päämäärätietoinen takaa-ajo tuotti lopulta tulosta ajassa 59.13, kun tasoitusmaali, joka oli samalla hattutemppu, syntyi Tervosen lavasta ilman maalivahtia.

Jatkoaika alkoi kutkuttavalla tilanteella, kun SB Heinola sai rangaistuslaukauksen vain puolen minuutin pelin jälkeen. Rangaistuslaukaus kuitenkin epäonnistui ja peliä jatkettiin lievässä PoNoVon komennossa. Onnistumisia ei kuitenkaan nähty kummankaan joukkueen osalta, vaikka ylivoimaakin vierasjoukkue pääsi pyörittämään kahden minuutin ajan. Näin ollen siirryttiin rangaistuslaukauskisaan, niinkuin kauden ensimmäisessäkin kohtaamisessa Huhtarin sinisellä matolla.

Rangaistuslaukauskisa ei tällä kertaa tarjonnut maailmanluokan temppuja, vastustajan onnistuessa yhden kerran viidestä ja Pontuksen poikien onnistuessa kaksi kertaa viidestä. Näin ollen lopputuloksena nihkeä 6-7 voitto ja pisteitä plakkariin 2 kappaletta.

Näyttäisi siltä, että kotietu on varma playoffseihin, mutta runkosarjan voitosta käydään vielä tiukka kamppailu Imatran Voiman kanssa. Tämän taistelun hyvinkin ratkaisevaa ottelua voikin tulla seuraamaan Huhtiniemen areenalle lauantaina 16.2. klo. 14.00, kun kyseinen rakas kilpakumppani saapuu haastamaan PoNoVoa.

Otteluennakko

PoNoVon ampparisukat suuntaavat Vierumäelle SB Heinolan vieraaksi. Luvassa on taatusti erittäin vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Huhtarin sinisellä marraskuussa oli tiukkaa vääntöä alusta alkaen. Ottelu näytti jo menevän SB Heinolan nimiin , mutta kaivattu tasoitus tuli viime sekunnilla ( 59:59 ) Maestro Niko Sollon mailasta. Maalittoman jatkoajan jälkeen saatiin rankkareilla kuitenkin paremmuus selville ja loppukautta ajatellen tärkeät 2 pistettä Pontuksen pojille. SB Heinola tarvitsee kipeästi pisteitä selvitäkseen pudotuspeleihin ja PoNoVo sen sijaan taistelee arvokkaasta runkosarjan voitosta joten tiedossa on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä kamppailu. Lisäpisteiden metsästys jatkuu Vierumäki Areenalla to 31.1. klo 18:30

Vedonlyöjille ja tilastoniiloille tarkasteluun viimeisimmät keskinäiset kohtaamiset:
PoNoVo-SB Heinola 6-5JA
SB Heinola-PoNoVo 10-4
PoNoVo-SB Heinola 5-6
PoNoVo-SB Heinola 4-3
SB Heinola-PoNoVo 7-4
SB Heinola-PoNoVo 5-6
PoNoVo-SB Heinola 6-7
PoNoVo-SB Heinola 10-9JA
SB Heinola-PoNoVo 6-13
PoNoVo-SB Heinola 13-7
Sb Heinola-PoNoVo 6-4