PONOVO

Junioreiden valmennus

Kauden 2016 – 2017 aikana PoNoVolle valmistui junioreiden pelaajapolku joka määrittelee seuralle yhteisen linjan junioreiden harjoittelulle ja pelaamiselle. Pelaajapolku alkaa pienimmistä G-junioreista ja kestää aina vanhimpiin A-junioreihin saakka.

Pelaajapolku määrittelee jokaiselle ikäryhmälle harjoitukselliset vaatimukset ja tavoitteet. Tämän avulla kaikki seuran valmentajat ovat tietoisia mitä taitoja junioreille opetetaan missäkin ikäryhmässä mahdollistaen yhtenäisen, määrätietoisen ja eteenpäin vievän valmennuksen – niin lajitaidollisesti kuin fyysisestikin. Pelaajapolun kautta valmentajat saavatkin työlleen selkeät valmennukselliset tavoitteet koskien kutakin ikäryhmää. Edellä mainittujen tavoitteiden lisäksi valmentajille asetetaan myös koulutuksellisia vaatimuksia tai toiveita itsensä kehittämiseksi.

Pelaajapolku määrittelee myös seuran linjauksen junioreiden peluuttamiselle. Tämän mukaan pienimmille junioreille aina E-junioreihin saakka pyritään tarjoamaan peliaikaa mahdollisimman paljon ja tasaisesti. D-junioreista lähtien ikäryhmän pelaajat jaetaan pelaajamäärien niin salliessa kilpa- ja haastajajoukkueisiin. Tämän johdosta voimme tarjota kaikille junioreillemme salibandyä haluamallaan tasolla sekä mahdollisuuden kehittyä omien tavoitteiden mukaisesti.

Seuran juniorimäärän voimakkaan kasvamisen johdosta koko pelaajapolun tekemisen tarkoituksena oli saada seuralle selkeä ja yhtenäinen linjaus junioreiden valmennukselle ja peluutukselle. Lisäksi tavoitteena on saada rakennettua pelaajapolusta kestävämpi tie, jolla pystyttäisiin takaamaan oma ja tarpeeksi laadukas pelaajatuotanto mm. edustusjoukkueellemme.