PONOVO

SB Heinola Akatemia – PoNoVo ottelun jälkitunnelmia

/ PoNoVo

PoNoVo edustus kävi pokkaamassa kolme pistettä lauantaina 30.11.2019 Vierumäeltä. Ottelu päättyi lukemiin 2-6 (0-3, 2-0, 0-3).

Joukkueella oli normaalista hyvinkin poikkeava valmistautuminen otteluun… mutta siitä lisää päävalmentaja Olli-Pekka Englundin miettein: ”Haastavat lähtökohdat oli eiliseen peliin lähdettäessä. Sollo ja Valavuo tippuivat muiden loukkaantuneiden kanssa samaan sarjaan ja se tarkoitti sitä että lauantai aamu meni pelaajia haaliessa. Junnuilla oli myös pelit, joten vihoviimeinen vaihtoehto oli se, että koutsi hyppää 12 vuoden jälkeen kaukaloon. Näin tehtiin ja Sollokin leivottiin kasaan aamulla.

Matkalla juonittiin inhorealistinen taktiikka jossa palloa pidetään omilla ja karvataan matalalla. Homma lähti hyvin liikkeelle ja ensimmäinen erä meni täysin käsikirjoituksen mukaan. Toisessa erässä alkoi tossu hetkellisesti painamaan ja jouduimme rikkomaan paljon. Alivoimat menivät suhteellisen hyvin, mutta vastustaja pääsi erässä pari maalia tuikkaamaan. Kolmanteen erään parsittiin ukot kuntoon ja otettiin kopissa evästä, jotta jalka alkaisi taas liikkua. Pari helpottavaa maalia ja peli täysin meidän haltuun.

Vastustajan epäkypsä kuumeneminen kulminoutui siihen, kun eräs pelaaja tallasi maassa makaavan Sollon päälle. Tähtäys oli genitaaleille, mutta onneksi ei täysin osunut. Oli kyllä yksi 25 vuotisen salibandyurani törkein temppu. Kyseisen tapahtuman johdosta pääsimme pelimiesten kympin pelaamaan varmasti ylivoimalla lähes kokonaan ja epäolennaisuuksiin lähinnä keskittyneen vastustajan loppukiri oli olematon.

Oli yllättävää, että vastassa oli yksi kauden epäurheilullisimmista joukkueista käytöksen perusteella. Nuoria poikia joilla kiehumiskynnys oli matalahko. Tätä ei myöskään vastustajan valmennuksen meuhkaaminen juurikaan auttanut. Lopoutuloksen selvittyä todettiin, että ”aikuiset-vastaan-pojat” -pelissä, kokemus ja maltti pelaamisessa olivat ratkaisevat tekijät.

Kahden maalin miehiä pelissä Lundi ja Alex (kahdessa viimeisessä pelissä tehot 3+3). Hetu teki tehot 1+1 ja tuplasi näin alkukauden tehonsa. Sollo (0+2) on joukkueen sisäisessa pistepörssissä 14 pisteellään (3+11)  kärjessä.

Alla rosteri ja tilastot:

#10 Aleksandr Avtushenko (2+0, 4 min.)
#29 Juho Tolonen (0+1)
#78 Niko Sollo (C) (0+2, 2 min)
#85 Jani Pukki
#8 Reko Ihala (1+0)
#18 Joni Koppo (A)
#15 Jari Hulkkonen (0+1)
#36 Oskari Nikkinen (2 min)
#82 Konsta Vulli (0+1)
#6 Juho Hetemaa (1+1)
#17 Olli-Pekka Englund (2+0)
#1 Arttu Lassila (MV) 19 torj. (90,5%)

Sarjataulukko näyttää tällä hetkellä ihan mainiolta