PONOVO

Vihdoin, täydet 4 pistettä naisille turnauksesta! Kurkistetaan samalla jo hieman ensi kauteen.

/ PoNoVo Naiset

Turnaukseen lähdettiin valmennuksen osalta haasteellisesta tilanteesta, kun vasta pelipäivän aamuna oli lopullinen tieto terveenä olevista pelaajista. Saatiin kuitenkin hyvä kokoonpano jalkeille vaikka pelipaikkoja jouduttiin vähän vaihtamaankin.

Pelicans SB II – PoNoVo naiset edustus
Peliin lähdettiin luottavaisin mielin. Jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen peli oli meille 3-0. Pystyttiin pitämään palloa, kun sitä haluttiin vaikka helposti lähdettiinkin yrittämään liikaa. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli meille 4-1. Toisen erän alusta saakka haluttiin pitää palloa, muodostaa rauhassa hyviä syöttöketjuja ja pyörittää peliä. Tässä onnistuttiin melko hyvin, sillä toisen erän aikana omassa päässä maaliverkot ei soinut kertaakaan. Maalivahtimme nappasi ne muutamat vedot, jotka maalille saakka päätyivät, varsin tyylikkäästi. Kolmannessa erässä haluttiin samoja asioita kuin toisessa eli pyörittää peliä rauhan kautta. Erän ensimmäisen 5 minuutin aikana taas iskettiin pari maalia. Olikohan tässä pelissä teemana iskee aina erien alkuun pari maalia? Pelin ollessa meille 8-1, oli aikalisän aika. Ote alkoi herpaantua ja oma, hyvä pallollinen peli alkoi rakoilemaan. Pian aikalisän jälkeen Pelicans pääsi napauttamaan pallon kahteen kertaan maaliin. Vielä 3 sekuntia ennen pelin loppua rutistettiin yksi maali, joten peli päättyi meidän voittaessa 9-3.
Santun kommentti pelistä: ”Alusta asti oli selvää, että tullaan rytmittämään pelin kulku, vaikka alussa pientä hätäilyä olikin. Pelin edetessä saatiin omasta pelistä kiinni hyvin. Treenatut asiat näkyi pelissä ja 9 tehtyä maalia lämmittää mieltä tosi paljon.”

Tulospalvelun linkki: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pelicans-sb-ii-ponovo-edustus/5725/2602?id=19628&name=PoNoVo%20edustus

PoNoVo naiset edustus – Stu
Erään biisin sanoja lainaten: ”Tahdonvoimaa! Tahdon voittaa! Laitan kaiken peliin, kävi miten kävi. Nyt on pakko tsemaa, en aio hävii.”
Tähän peliin puolestaan lähdettiin kovalla asenteella, rähinällä ja tahdonvoimalla. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä puolin jos toisin. Kumpikaan ei päästänyt toista helpolla vaan vaadittiin molemmilta hyviä ja varmoja suorituksia. Ensimmäisen erän loppuun saatiin helpottava maali, joten erätauolle siirryttin 1-0 tilanteessa. Toisen erän alkuun laitettiin muutaman minuutin sisään verkot tötterölle kahdesti, jolloin peli oli meille jo 3-0 ja Stu tarvitsi aikalisän. Aikalisän jälkeen peliä ei kauan pelattu, kun pilli soi ja käsi nousi pystyyn jäähyn merkiksi. Syyttävä sormi osoitti Stu:n pelaajaa, ohjaten hänet jäähylle käsivarrella pelaamisesta. Ylivoimaa päästiin pyörittämään siis kaksi minuuttia, josta hyödynnettiin lähes koko aika, sillä maali syntyi, kun jäähyä oli jäljellä enää 9 sekuntia. Toisen erän viimeisten minuuttien aikana Stu pääsi kuin pääsikin tekemään ottelussa ensimmäisen maalinsa. Toiselle erätauolle mentiin siis 4-1 johtoasemasta. Ajatus siitä, että kolmannessa erässä pitäisi taistella 100 lasissa maalinälkäisiä vastustajia vastaan, jotta johtoasema säilyisi ja napattaisiin voitto kotiin, piti tyrkätä pääkopassa perimmäiseksi ja valmistautua pelaamaan tarkasti tulevat 15 minuuttia. Kolmanteen erään lähdettiin tutulla ”yy, kaa, koo, rähinää” -huudolla ja niin sitä taas mentiin. Ajassa 32:43 oli pakko ottaa aikalisä, sillä 2,5 minuuttia armotonta kyykkäämistä alko painaa niin berberissä kuin pääkopassakin. Aikalisän jälkeen Stu pääsi kuitenkin tekemään maalin ja näin tilanne oli siis 4-2 meille. Pian Stu:n toisen maalin jälkeen tuomarin käsi nousi pystyyn ja syyttävä sormi osoitti puolestaan PoNoVon pelaajaa. Kädet menivät myös ristiin pään päällä, joten eikun minmit vaihtopenkille ja maalivahti kentälle. Stu rankaisi tästä ja tilanne oli jännittävät 4-3. Tiukka vääntö jatkui, tilanteita tuli molempiin päihin ja kaikki elivät tunteella mukana pelissä, myös katsojat ja meidän omat kannattajat. 9 minuuttia tiukkaa vääntöä ja täpäriä tilanteita sai hetkellisesti helpottavan tilanteen, kun pallo löysi vihdoin tiensä Stu:n maaliin, maalin ollessa tyhjillään. Ja jo 7 sekuntia sen jälkeen pallo olikin meidän omassa päässä maalivahdin selän takana. Peliä jäljellä 1min 21 sekuntia ja tilanne jännittävä 5-4. 30 sekuntia tästä Stu:n kavennuksesta jälleen kerran saatiin iskeä pallo tyhjillään olevaan maaliin. 50 sekunteia jäljellä, tiukka tilanne, mutta niin vaan PoNoVon minmit selvitti tilanteen ja piti oman pään viimeiset 50 sekuntia tyhjänä. Stu pidettiin koko ottelun ajan vähintäänkin yhden maalin päässä. Hieno voitto Stu:sta! Tämän ottelun aikana oli helppo huomata, miten koko joukkue antoi itsestään kaikkensa ja halusi korjata pistepotin omaan pistesaldoonsa! Tästäkin ottelusta siis täydet 2 pistettä meille, mikä tarkoittaa sitä, että naiset nappasivat täydet 4 pistettä ensimmäistä kertaa tällä kaudella turnauksesta!

Santun kommentti pelistä: Kauden yksi parhaista ottelun aluista, oltiin ekat 30 minsaa suvereeneja. Puolustettiin nöyrästi viisikolla ja Nelli koppaili loput. Viimeinen erä olikin huikeaa tunteiden kirjoa, vaikka järki pelistä vähenikin saatiin kovalla työllä pidettyä pisteet itsellä.

Tulospalvelun linkki: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ponovo-edustus-stu/5728/2602?id=19628&name=PoNoVo%20edustus

Kausi on tullut turnausten osalta päätökseen. Upeaa lopettaa kausi turnaukseen, jossa tehtiin eniten maaleja (verrattuna muiden turnauksien tehtyihin maaleihin) sekä kaapata täysi pistepotti matkaan. Tiivistettynä kausi 2017-2018 on ollut hyvin nousujohteinen. Kevät kierroksella 8 ottelusta menetettiin vain 5 pistettä, mikä tarkoittaa 3. parasta jengiä kevät kierroksella. Yksilöinä sekä joukkueena ollaan tehty suuri harppaus eteenpäin, joten tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta.

Josta hyvänä aasin siltana, on ilo ja kunnia kertoa, että myös ensi kaudella Santtu Aaltonen toimii PoNoVo naisten edustuksen päävalmentajana!