PONOVO

Otto Moilanen PoNoVon edustusjoukkueen vastuuvalmentaja kaudella 2018-2019

/ PoNoVo

NST-Lappeenrannassa pelaajauransa aloittanut ja viime kaudella Sveitsin NLB Astra Sarnenin joukkueessa valmentajana toiminut Otto Moilanen käskyttää PoNoVon edustusjoukkuetta kaudella 18-19.

”Valokuva: Simon Abächerli”

 

Otto ”Ode” Moilanen palaa Lappeenrantaan peräti 18 vuoden mittaiselta kierrokseltaan jossa miehen mukaan on tarttunut salibandyoppia pelaajana monilta eri liigapaikkakunnilta 11kauden ja 278 ottelun verran 137+108=245 pistettä (NST, HIFK, Josba, Tapanilan Erä, Loviisan Tor), sekä Ruotsin superliigasta (Storvreta, seurahistorian 1. mitali, pronssi). Näiden lisäksi mies on ehtinyt edustaa Suomen miesten maajoukkuetta yksissä MM-kisoissa, ja toimia mm. nuorten maajoukkueen kapteenina. Valmentaa Otto on ehtinyt viisi kautta Sveitsissä sekä yhden kauden Leba-96 2.divarijoukkueessa.

”Näin intohimoisesti lajiin suhtautuvia kavereita on aika vähän tässä valtakunnassa saatavilla joten äärimmäisen tyytyväinen täytyy olla että saatiin Ode houkuteltua PoNoVoon. Eräskin puhelu on kevään aikana Sveitsiin soiteltu ja keskustelujen aikana on käynyt selväksi että Otto on juuri oikea kaveri kehittämään nuoria pelaajiamme sekä tuomaan edustusjoukkueeseen ja seuraan tavoittelemaamme uudenlaista harjoittelukulttuuria ja tämä tulee olemaan selkeä satsaus koko PoNoVon tulevaisuuteen”, edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Markkanen kommentoi pitkähköä prosessia.

PoNoVo-toimitus: ”Läksit maailmalle NST-Lappeenrannan liigajoukkueesta kauden 99-00 päätteeksi, eikös juu? Kerro muutamalla lauseella mihin kaikkialle salibandy on miestä vienyt?”

Otto: ”Pitää paikkansa. Lähdin kesällä 2000 opiskelemaan yliopistoon Joensuuhun ja Kaudet 2000-2008 pelasin Joensuussa Josbassa, pois lukien kauden 2004-2005 jonka pelasin Ruotsin silloisessa pääsarjassa Elitserienissä Storvreta IBK:ssa. Josba vuodet oli todella hienoa ja menestyksekästä aikaa. Sain pelata huippujoukkuekavereiden kanssa ja maailmanluokan valmennuksen alla. Pelasin yhdet MM-kisat ja Joensuussa oli iso sählybuumi meneillään. Tehtiin joukkueena todella kova määrä töitä ja sain pelata urani parasta sählyä Josba paidassa. 2008-2014 välisenä aikana pelasin ja valmensin pääasiassa Sveitssä (mm. Grasshopper Club Zürichissä) mutta myös yhden hienon kauden edesmenneessä Tapanilan Erässä. Viimeiset kolme vuotta olen toiminut sekä urheilutoimenjohtajana kuin valmentajanakin Sveitsissä.

PoNoVo-toimitus: ”Otto Moilanen, kysymys joka lienee alueen koko salibandy-yhteisön huulilla, miksi PoNoVo ja millä miettein keltamustan joukkueen peräsimeen ja ylipäätään takaisin Lappeenrantaan?”

Otto: ”Lappeenrantaan paluu on saman aikaan hienoa ja pelottavaa. 18 vuotta poissa mutta sydän pysynyt koko ajan Etelä-Karjalassa. PoNoVon kanssa löysin parhaan paketin ja yhteisen sävelen. PoNoVon seurajohto on tehnyt itseeni ison vaikutuksen ja on sekä innostavaa että haastavaa lähteä muuttamaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa sekä edustusjoukkueen että koko seuran toiminta- ja harjoituskulttuuria urheilullisempaan suuntaan. Samalla uskon että teemme yhdesä myös töitä koko lappeenrantalaisen salibandyn eteen. Kaupungissa on valtava potentiaali pelata tulevaisuudessa huippusalibandya mutta se vaatii kaikilta toimijoilta, niin pelaajilta, valmentajilta kuin taustoiltakin yhteen hiileen puhaltamista ja armotonta määrää töitä.

PoNoVo-toimitus: ”Minkälaista salibandya ensi kauden PoNoVo pelaa?”

Otto: ”Toivon mukaan voittavaa, pallottomana aktiivista ja pallollisena joukkue pystyy halutessaan kontrolloimaan peliä pallollisena ja iskemään myrkyllisesti vastaan.
Loppujen lopuksi pelitapaan vaikuttaa isosti myös pelaajat jotka lopulllisessa joukkueessa ovat.
Kesän ja alkusyksyn aikana ehdin tutustua paremmin millaisia kavereita sieltä kopista löytyy.”

PoNoVo-toimitus: ”Joukkueessa lienee tilaa uusille pelureille. Minkälaisia pelaajia joukkueeseesi on haussa?”

Otto: ”Hyviä motivoituneita tyyppejä jotka suhtautuvat intohimoisesti peliin ja pystyvät sitoutumaan joukkueen toimintaan.”

Joukkueen toiminnasta kiinnostuneiden yhteydenotot: mikko.markkanen@pp.inet.fi, p.050 364 5551