PONOVO

Naiset testasivat pelikuvioitaan Suomen Cupissa 1.9.

/ PoNoVo Naiset

PoNoVo naiset edustus – Gunners 2 – 7
PoNoVon naisten edustusjoukkue starttasi kautensa lauantaina Suomen Cupin peleillä Joutsenossa. Vieraakseen naiset saivat Gunnersin ja MIGin Tampereelta. Flanelsin (Joutsa) pois jääminen aiheutti pieniä muutoksia päivän otteluohjelmaan, mutta tästä huolimatta Joutsenohallille saapui useampi silmäpari seuraamaan PoNoVon kauden 18 – 19 ensimmäisiä pelejä.
Kello 12 päästiin tositoimiin, ja vastaan asettui Gunners. Valmentajat Santtu Aaltonen, Esa Makkonen ja Joni Burman olivat käyneet ennen peliä naisten kanssa fläppitaululla läpi, kuinka pallo toimitettaisiin maaliin. Ajassa 02:09 verkko jo heiluikin, mutta väärässä päässä. Kun peliä oli pelattu 13:03, Gunners juhli jo kolmatta maaliaan. PoNoVon naiset pääsivät kuitenkin kaventamaan tilannetta, kun Maiju Kososen syöttö tavoitti Ella Soinin lavan ajassa 14:51, ja tauolle siirryttiin 1 – 3 lukemissa.
Toisessa erässä katseltiin, kun kaveri tehtaili kaksi maalia lisää. Naisten peli pyöri ajoittain oikeinkin mallikkaasti, ja maalintekopaikkoja syntyi hyvien syöttörallien päätteeksi useampia. Ilmeisesti vedot olivat vain liian tarkkoja, sillä tolpat kilahtelivat mutta verkot eivät heiluneet.
Kolmanteen erään lähdettiin siis tilanteessa 1 – 5. Ajassa 34:13 naiset pääsivät pyörittämään ylivoimaa, jota oltiin tahkottu ja hiottu kuntoon keskiviikon treeneissä. Samassa ajassa valmentaja Santtu Aaltonen käytti aikalisän. Ylivoima tuotti tulosta, kun Sanni Kaipia onnistui maalinteossa. Syötön tähän ylivoimamaaliin antoi joukkueen kapteeni Heini Inkinen. Maali ei kuitenkaan tuonut tarvittavaa lisätsemppiä naisten tekemiseen, vaan Gunners iski vielä kaksi maalia lisää. Ensimmäinen ottelu päättyi siis lähes murskaaviin lukemiin 2 – 7.
Valmentaja Santtu Aaltonen: ”Aamupäivällä aistittiin jengissä paljon jännitystä ja valmistautuminen menikin sitten ihan joka alueella penkin alle. Muutama maali nopeesti omiin, ja jengin selkäranka katkesi eikä päästy peliin mukaan ollenkaan. Huonoin matsi pitkiin aikoihin tältä jengiltä ja saatiin just se mitä ansaittiin.”

MIG – PoNoVo naiset edustus 4 – 5 RL
Pelin jälkeen naiset marssivat suu viivana Ellun keittiöön, ja tappion karvas maku vaihtui pian kanapastan makuun. Valmistautuminen seuraavaan peliin aloitettiin heti hyvällä tankkauksella ja rennolla höpöttelyllä.
Seuraava peli alkoi kello 16, ja vastassa MIG. Peliin lähdettiin paremmalla tempolla, ja haluttiin oikeasti näyttää mitä me Idän ihmeet osataan. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 04:05, kun PoNoVon Maiju Kosonen teki ensimmäisen maalinsa kelta-mustissa (syöttäjä: Anni-Emilia Pekkanen). 55 sekuntia myöhemmin vastustaja päätti kuitenkin tasoittaa tilanteen. Tasatilannetta kesti vain 17 sekuntia, ennen kuin Henni Vuohtoniemi vei naiset 1 – 2 johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.
Toisessa erässä naiset kärsivät pienestä notkahduksesta. MIG sai pöytäkirjaan kolme maalimerkintää, PoNoVon naiset eivät merkinnän merkintää. Kaveri pääsi liian vapaasti liikkumaan, ja keskiviivalta lähtikin pari napakkaa vetoa jotka upposivat milloin mitäkin kautta maalin perukoille.
Taistelutahtoa löytyi vielä viimeiseen erään, johon lähdettiin MIG:n johtaessa maalein 4 – 2. MIG otti estämisestä jäähyn ajassa 33:55. Harjoiteltu ylivoima pääsi taas kokeiluun, ja pallo liikkui mukavasti lavasta lapaan. Pelikello näytti 35:05, kun kapteeni Heini Inkinen päätti MIG:n pelaajien piinan ja iski pallon verkkoon. Samassa ajassa naiset käyttivät aikalisän. Pallo liikkui kentällä päädystä päätyyn, ja tilanteita sateli molempien maalien edustalla. Noin kaksi minuuttia (42:58) ennen ottelun loppua PoNoVon Ella Soini laukoi pallon verkkoon, ja loppulukemiksi 4 – 4. Neljännen maalin syöttäjä Sanni Kaipia. Jännittävässä rangaistuslaukauskilpailussa voiton PoNoVolle varmisti Essi Markkanen.
Valmentaja Santtu Aaltonen: ”Toiseen matsiin haluttiin nähdä jokaiselta parempi lataus ja tason nosto. Tää onnistuikin ihan timanttisesti ja oltiin hyvin pelillä alusta loppuun asti. Kammettiin kaveri nurin sit pidemmän kaavan kautta rankkareilla. Tästä päivästä jäi hyvää oppia käteen niin valmennukselle kuin pelaajillekin, joten ollaan varmasti parempia ja valmiimpia, kun sarja käynnistyy lokakuussa.”

Naiset eivät siis päässeet Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle. Varsinainen kausi starttaa sunnuntaina 7.10. Lahdessa. Vastaan astelevat Sudet SB (Kouvola) ja Pelicans (Lahti). Siihen asti jatketaan hyvää tekemistä treeneissä!