PONOVO

Olli-Pekka Englund palaa PoNoVon päävalmentajaksi

/ Seuratiedote

PoNoVo ja Olli-Pekka Englund ovat allekirjoittaneet vuoden sopimuksen, jonka mukaan Englund ottaa jälleen seuran edustusjoukkueen komentoonsa.

Englund toimi PoNoVon päävalmentajana viimeksi kaudella 2017-2018, jonka jälkeen edustusjoukkueen peräsimeen hyppäsi Otto Moilanen. Otto Moilasen aisaparina toimineen Aki Seppälän siirryttyä kesken kauden pelikentän puolelle, Englund palasi Moilasen avuksi joukkueen valmennustiimiin. Pieni tauko valmennustoiminnasta teki hyvää ja mies on taas täynnä virtaa: ”Hyvillä mielin palaan takaisin. Pikku breikki teki hyvää ja loppukauden matka edustusjoukkueen mukana ja uusien jippojen oppiminen Moilaselta toi hyvin virtaa.”

Millaista peliä Englund toivoo joukkueensa esittävän ensi kaudella?
Aikaisemmin olen ollut sellaisen passiivisen ’ruotsalaistyylisen’-pelitavan innokas toteuttaja, jossa tiukka puolustusalueen pelaaminen on kaiken a ja o. Toki käytettävän pelaajamateriaalin luontaiset vahvuudet määrittävät loppujen lopuksi kuinka aktiivinen kannattaa olla koko kentän osalta. En usko siihen teoriaan, että huonojalkainen porukka on vahva korkeassa prässipelissä jota hyväjalkainen ja fyysisesti vahva joukkue voi toteuttaa kivuttomasti.”

PoNoVo ja NST pyrkivät yhdessä perustamaan uuden salibandyn suurseuran Lappeenrantaan 1.5.2020 alkaen. Kuitenkin jo kaudella 2019-2020 seurat tekevät yhteistyötä mm. pelaajiston liikkumisen ja pelaajapolun avulla.

Kuinka iso runko pelaajia PoNoVoon on tarkoitus kerätä?
Yhteistyö NST:n kanssa määrittelee paljon tätä, mutta perusrunkoon tarvittaneen ainakin 12-15 pelaajaa + maalivahdit.”

PoNoVo pääsi viime kaudella aina divarikarsintojen viimeiseen vaiheeseen saakka, mutta sarjanousua ei tullut.

Miltä tuleva kausi Englundin mielestä näyttää etukäteen ajatellen?
Mielenkiintoinen varmasti. 2-divarin taso tulee olemaan muutaman kauden jälkeen kysymysmerkki, kun monella joukkueella alkanee pieni jälleenrakennus vanhempien pelimiehien poistuessa punomaan uusia juonia. Ja taas NST-yhteistyö avaa uusia ovia varmasti monelle meidänkin pelaajalla ja saamme hyvää synergiaa valmentajien kesken jaettua – ajatusmaailmaltaan sekä käytännössä.”

Millaisilla tavoitteilla joukkue sarjaan lähtee? Vuoden päästä kuitenkin tulee uusi sarjataso, Suomi-Sarja, divarin ja 2-divarin väliin.
Toki tuo Suomi-sarja kiinnostaa luonnollisesti. Se toisi uusia vastustajia ja uudenlaista prässiä tekemiseen kokonaisvaltaisesti.”

 

PoNoVo ry.