PONOVO

Muutoksia PoNoVon D2-junioreiden (s. 2007) toiminnassa

/ PoNoVo Juniorit

Tulevalla kaudella PoNoVon D2-junioreiden toiminta kokee suurimman muutoksen nelivuotisen historiansa aikana joukkueen ottaessa seuran junioripuun mukaisesti askeleen kohti kilpailullisempaa suuntaa. Runsaan pelaajamäärän ansiosta harjoitusryhmät tullaan jakamaan lajin osalta kahteen tasoryhmään joiden avulla pyrimme takaamaan hyvän ja laadukkaan arkiharjoittelun omantasoisessa ympäristössä. Ryhmien ei ole ajateltu olevan lukittuja vaan mikäli pelaajien kehitys esimerkiksi lajitaidollisesti sekä fyysisesti sen mahdollistaa niissä tulee olemaan vaihtuvuutta säännöllisin väliajoin. Lisäksi jatkossa harjoitteluun tullaan lisäämään myös erillinen säännöllinen fysiikkaharjoittelu sekä poikia aletaan opettamaan myös omatoimisuuteen ja vastuullisuuteen urheilijana kehittymisessä.

Sarjapelien osalta joukkue tulee lähtemään D2-poikien aluesarjaan kolmella joukkueelle kuten edelliselläkin kaudella. Tulevalla kaudella yksi joukkue tulee kuitenkin olemaan heti kauden alusta lähtien tasojoukkue ja kaksi muuta tasavahvoja joukkueita. Mikään näistä kolmesta joukkueesta ei tule olemaan lukittuja vaan joukkueet katsotaan turnauskohtaisesti pelaajien kehittyminen huomioiden. Lisäksi tarkoitus on osallistua yhdellä joukkueella myös D1-poikien aluesarjaan. Pelimäärien suhteen tavoitteena on pelata määrällisesti vähintään yhtä paljon kuin edellisellä kaudella jolloin pelejä oli keskimäärin 44 peliä /poika.

Valmennus uskoo näin pystyvänsä tarjoamaan jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden kehittyä omantasoisessa ympäristössä omaan aikaan noudattaen seuran junioripuun linjauksia. Lisäksi näemme tämän olevan tapa, jolla pystytään luomaan terve ja luonnollinen harjoitusympäristö missä huomioimalla motivaatio sekä oma vastuu kehittymisestä pelaajien on mahdollista kehittyä tasolle mikä mahdollistaisi tulevaisuudessa heidän pelaamisen myös valtakunnallisella sarjatasolla.

Lisää infoa joukkueen sivuilla.