PONOVO
Miika Vormisto

Miika Vormisto seuran maalivahtivalmentajaksi

/ Seuratiedote

Kaudella 2017 – 2018 PoNoVossa käynnistyi maalivahtiharjoitukset, jotka on tarkoitettu lähtökohtaisesti kaikille seuran juniorimaalivahdeille E-junioreista lähtien aina A-junioreihin saakka.

Harjoitukset pidetään kerran viikossa maanantaisin Lauritsalan koululla klo 16.00 – 17.00 ja niistä vastaa seuran maalivahtivalmentaja Miika Vormisto. Miikalla on pitkä kokemus maalivahtivalmennuksesta jonka takia seurassa uskotaan pystyttävän vihdoin tarjoamaan maalivahdeille heidän tarvitsemaansa normaaleista joukkuetreeneistä poikkeavaa harjoittelua. Maalivahtivalmennus maksaa seuran junioreille 20€/syksy, ja 20€/kevät. Toiminnan käynnistämistä on ollut taloudellisesti tukemassa myös seuran edustusjoukkue.

Tarve valmennukselle on tullut puhtaasti seuran maalivahdeilta ja tätä onkin toivottu jo pidemmän aikaa. Maalivahti koetaan enemmän yksilöurheilijana joukkuelajin sisällä, joiden harjoittelu poikkeaa kenttäpelaajien harjoittelusta. Tämän takia maalivahtiharjoituksissa keskitytäänkin puhtaasti maalivahtien tarpeisiin ja niihin ominaisuuksiin mitkä ovat tärkeitä heidän kehittymiselleen.

Maalivahtivalmennuksen käynnistäminen on taas yksi askel eteenpäin junioreiden johdonmukaiseen harjoitteluun ja kehittymiseen mihin PoNoVo on viimeisten vuosien aikana panostanut.

Miika Vormisto:
”Salibandyyn ja maalivahdin rooliin ajauduin opikeluaikoina -90 luvulla. Maalivahtivalmennukseen taasen ajauduin kymmenisen vuotta sitten, pojan intoutuessa tolppien väliin ja halutessa oppia lajin salat. Myöhemmin myös tyttö halusi kokeilla hommaa. Ajastaan ympärille kerääntyi useampi veska koutsattavaksi. Vakavammin maalivahtivalmennukseen tutustuin ”guru”-Meurosen kautta NST-Lappeenrannassa, jossa toimin apuvalmentajana junnuveskojen valmennuksessa useamman vuoden. Valmennusoppia täydensin mentaalivalmennuskoulutuksella 2014 – 2015, joka poiki mentaalivalmentajan pestin NST:n naisten edustusjoukkueessa kaudella 2015 – 2016. Tuo kausi oli unohtumaton, ja olen kiitollinen joukkueelle saamastani mahdollisuudesta olla mukana mestaruusmatkassa. Viimeisimmän vuoden olen tarkoituksellisesti vähentänyt valmentamista ja jättänyt aikaa perheelle ja itselle. Sattumuksien summana pääsimme nopealla aikataululla PoNoVon kanssa sopimukseen maalivahtivalmennuksesta. Seurassa on ennestään tuttua porukkaa, joten hommaan on helppo heittäytyä.”